Ana içeriğe atla

Adet Gecikmesi

 Adet gecikmesi, normal menstrüasyon döngüsüne göre beklenen adetin 6 gün veya daha fazla gecikmesidir. Adet gecikmesinin birçok sebebi olabilir ve bu sebeplerin birçoğu normal ve doğal olabilir. Ancak bazı durumlarda adet gecikmesi, ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir.

Adet gecikmesinin en yaygın sebeplerinden biri, stres veya fiziksel aktivitenin artmasıdır. Vücudun stresli bir duruma tepkisi olarak, hormon dengesi değişebilir ve bu da adet döngüsünü etkileyebilir. Ayrıca aşırı egzersiz yapmak da aynı etkiyi gösterebilir.

Diğer yaygın sebepler arasında, hormonal dengenin değişmesine neden olan kilo kaybı veya kilo alma, polikistik over sendromu (PCOS) gibi hormonal bozukluklar, tiroid sorunları, gebelik, menopoz veya doğum kontrol hapı gibi hormonal ilaçlar yer alır.

Adet gecikmesi, genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir. Ancak, adet gecikmesi, hamilelik veya ciddi bir sağlık sorunu gibi altta yatan bir sorunun belirtisi olabilir. Bu nedenle, adet gecikmesi 6 günden daha uzun sürerse, bir doktora başvurmak önemlidir.

Doktorlar, adet gecikmesinin nedenini teşhis etmek için bir dizi test yapabilirler. Bu testler arasında, gebelik testi, hormonal testler, tiroid fonksiyon testleri ve ultrason yer alır. Tedavi, altta yatan nedenlere bağlı olarak değişebilir. Örneğin, hormon dengesi düzenlemek için doğum kontrol hapları veya tiroid sorunlarını tedavi etmek için ilaçlar verilebilir.

Kaynak:

https://forum.app.net/profile.aspx?id=08dace2ef4e028cbb6efb4a03ecbd4aa
https://artistecard.com/ayhancetin
https://www.klusster.com/portfolios/digitalwork/contents/418520?code=42e4d63a-b356-4876-b19c-35c12aadb3a4
https://mahara.phil.hhu.de/user/view.php?profile=sac-ekimi
https://30seconds.com/ayhancetin/
https://eva.ru/passport/1048600
https://quelibroleo.com/usuarios/ayhancetin
https://smotra.ru/users/kastipmerkezi/
https://mel.fm/blog/sac-ekimi
https://droidsans.com/user/kastipmerkezi/
https://blend.io/sacekimi
https://www.findit.com/ujvtfzdjtvfewao/RightNow/vcudumuzda-istenmeyen-blgelerde-kan-tylerden/261abc4b-9bd0-40d1-871f-3868c8639335?httproute=True
https://forum.omz-software.com/user/lazerepilasyon
https://www.mifare.net/support/forum/users/kizlikzaridikimi/
https://www.cherryframework.com/v3/forums/users/kastipmerkezi
https://www.cherryframework.com/v3/forums/users/kastipmerkezi
https://kktix.com/user/4241927
https://openbci.com/community/people/vajinaestetigi/
https://www.capsulink.com/u/ayhancetin
http://wp-danmark.dk/forum/profile/kastipmerkezi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dijital piyano nedir?

Piyano; geçmişten günümüze gelene dek birçok işlemden geçmiş ve farklı formlara girmiştir. Günümüz piyanoları 88 tuştan oluşmaktadır ve vurmalı müzik aletidir. Piyanolar günümüzde akustik piyano ve  dijital piyano  olmak üzere iki şekilde uyarlanmıştır. Piyano çalmaya hevesli ve öğrenmeyi çok isteyen kişiler akıllarında çokça soru barındırırlar. Hangi piyanoyu almalıyım, dijital mi akustik mi olmalı gibi sorular piyano alacak olan kişiler için merak konusudur. Bu yazımızda dijital piyanonun ne olduğu, dijital piyanonun avantajlarının ne olduğu, dijital piyanonun parçalarının neler olduğunu ve dijital piyano alırken nelerde dikkat edilmesi gerektiği hakkında ayrıntılı bilgiler vereceğiz. Kaynak: Özge Helvacıoğlu Sanat Akademisi

Kürtaj İyileşme Süreci

Kürtaj, kısaca gebeliğin tıbben sonlandırılması işlemidir. Bu işlem yalnızca uzman doktorlar tarafından steril bir ortamda yapılmaktadır. Bunun dışında gerçekleşen yerlerde kişi hayatını ve sağlığını ciddi anlamda riske atabilir. Ülkemizde kanunen hamileliğin ilk 10 haftasında kürtaj yaptırabilirsiniz. Bundan sonraki süreçlerde sağlık sorunları nedeniyle kürtaj yapılması söz konusu olur. Kürtaj kazıma işlemi ile yapılmaktadır. Küretaj adı da verilen bu işlemde anne rahminde büyümekte olan cenin kazınma işlemi ile birlikte çıkartılır ve hamilelik tıbben ve fizyolojik olarak sona erer.

Koku Alma Bozukluğu Nedir?

Koku alma bozukluğu olarak da bilinen koku alma bozukluğu, kişinin koku alma duyusunu etkileyen bir durumdur. Koku alma yeteneğinin kısmi kaybından kokuları algılayamamaya kadar değişebilir. Koku bozuklukları, burun ve sinüs enfeksiyonları, kafa yaralanmaları ve belirli kimyasallara maruz kalma gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Koku bozukluğunun ana semptomlarından biri, kokuları algılama yeteneğinin azalmasıdır. Bu, belirli kokuları koklama yeteneğinin kaybını ve ayrıca farklı kokuları ayırt edememe gibi durumlar görülür. Koku alma bozuklukları sinir bozucu ve hatta tehlikeli olabilse de mevcut tedavi seçenekleri vardır. Bozukluğun altında yatan nedene bağlı olarak, tedaviler ilaçları, ameliyatı veya yaşam tarzı değişiklikleri gibi birçok yol ve yöntem kullanılabilir.