Ana içeriğe atla

Burun Eti (Konka) Büyümesi Neden Olur?

Burun eti diğer bir adıyla konka; solunan havayı temizleyerek akciğerlere ısı dengesini sağlayarak göndermekte olan kan damalarına sahip olan bir dokudur. Burun etinin aslında asıl görevi akciğere giden havayı ısıtarak adeta termostat gibi çalışmaktır. Burun eti, solunan havadaki toz, duman, bakteri gibi yapıları temizleyerek havayı akciğerlere göstermektedir. Konka yani burun eti üst, orta ve alt tarafta her bir bölgede 3 tane olmak üzere toplamda 6 adet konka bulunmaktadır. Üst ve orta konkalar solunumda bir etki yaratmazlar ve alt konkalar damar yönünden zengindir, solunan havayı nemlendirme, ısıtma ve süzme görevi görmektedirler.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Saz nedir? Tarihçesi nedir? Parçaları ve özellikleri nelerdir?

Saz Orta Asya’dan başlayıp balkan coğrafyasına kadar yayılan sap, tekne ve burgu bölümlerinden oluşan telli bir çalgı çeşididir. Yörelere göre kopuz, cura, çöğür, dombıra ve tamburator gibi değişik isimlerle anılmaktadır. Bu yazımızda bu değerli enstrümanın herkes tarafından doğru anlaşılması, hak ettiği yeri bulması ve saz öğrenmeye başlayacak kişiler için bir rehber olabilmesini hedefledik. Bu yazımızda orta asya ve Anadolu başta olmak üzere tüm dünyada oldukça popüler olan saz hakkında bilgiler vereceğiz. Kaynak: Ase Müzik

Dijital piyano nedir?

Piyano; geçmişten günümüze gelene dek birçok işlemden geçmiş ve farklı formlara girmiştir. Günümüz piyanoları 88 tuştan oluşmaktadır ve vurmalı müzik aletidir. Piyanolar günümüzde akustik piyano ve  dijital piyano  olmak üzere iki şekilde uyarlanmıştır. Piyano çalmaya hevesli ve öğrenmeyi çok isteyen kişiler akıllarında çokça soru barındırırlar. Hangi piyanoyu almalıyım, dijital mi akustik mi olmalı gibi sorular piyano alacak olan kişiler için merak konusudur. Bu yazımızda dijital piyanonun ne olduğu, dijital piyanonun avantajlarının ne olduğu, dijital piyanonun parçalarının neler olduğunu ve dijital piyano alırken nelerde dikkat edilmesi gerektiği hakkında ayrıntılı bilgiler vereceğiz. Kaynak: Özge Helvacıoğlu Sanat Akademisi

Kürtaj İyileşme Süreci

Kürtaj, kısaca gebeliğin tıbben sonlandırılması işlemidir. Bu işlem yalnızca uzman doktorlar tarafından steril bir ortamda yapılmaktadır. Bunun dışında gerçekleşen yerlerde kişi hayatını ve sağlığını ciddi anlamda riske atabilir. Ülkemizde kanunen hamileliğin ilk 10 haftasında kürtaj yaptırabilirsiniz. Bundan sonraki süreçlerde sağlık sorunları nedeniyle kürtaj yapılması söz konusu olur. Kürtaj kazıma işlemi ile yapılmaktadır. Küretaj adı da verilen bu işlemde anne rahminde büyümekte olan cenin kazınma işlemi ile birlikte çıkartılır ve hamilelik tıbben ve fizyolojik olarak sona erer.