Ana içeriğe atla

Kürtaj Öncesi Muayene

Kürtaj; çocuk aldırma, gebelik sonlandırma, kürtaş gibi birçok isimle anılmaktadır ve kürtaj istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması anlamına gelmektedir. Kürtaj aynı zamanda gebelik olmayıp uzun süreli adet kanamaları gören kişilerde de tanı amaçlı tercih edilmektedir. Kürtaj halk tarafından çok konuşulan ve aslında bir o kadar da merak edilen bir konudur. İnsanlar kürtajın yasal olup olmadığını yasal ise kaç haftaya kadar yasal olduğu hakkında merak sahibidirler. Kürtaj olmaya karar veren kişilerin işlem öncesi belli muayenelerden geçmesi gerekmektedir. Kürtaj öncesi muayene mutlaka şart olan bir durumdur ve öncesinde belli tetkikler yapılarak hasta bir nevi işleme hazırlanmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dijital piyano nedir?

Piyano; geçmişten günümüze gelene dek birçok işlemden geçmiş ve farklı formlara girmiştir. Günümüz piyanoları 88 tuştan oluşmaktadır ve vurmalı müzik aletidir. Piyanolar günümüzde akustik piyano ve  dijital piyano  olmak üzere iki şekilde uyarlanmıştır. Piyano çalmaya hevesli ve öğrenmeyi çok isteyen kişiler akıllarında çokça soru barındırırlar. Hangi piyanoyu almalıyım, dijital mi akustik mi olmalı gibi sorular piyano alacak olan kişiler için merak konusudur. Bu yazımızda dijital piyanonun ne olduğu, dijital piyanonun avantajlarının ne olduğu, dijital piyanonun parçalarının neler olduğunu ve dijital piyano alırken nelerde dikkat edilmesi gerektiği hakkında ayrıntılı bilgiler vereceğiz. Kaynak: Özge Helvacıoğlu Sanat Akademisi

Kürtaj İyileşme Süreci

Kürtaj, kısaca gebeliğin tıbben sonlandırılması işlemidir. Bu işlem yalnızca uzman doktorlar tarafından steril bir ortamda yapılmaktadır. Bunun dışında gerçekleşen yerlerde kişi hayatını ve sağlığını ciddi anlamda riske atabilir. Ülkemizde kanunen hamileliğin ilk 10 haftasında kürtaj yaptırabilirsiniz. Bundan sonraki süreçlerde sağlık sorunları nedeniyle kürtaj yapılması söz konusu olur. Kürtaj kazıma işlemi ile yapılmaktadır. Küretaj adı da verilen bu işlemde anne rahminde büyümekte olan cenin kazınma işlemi ile birlikte çıkartılır ve hamilelik tıbben ve fizyolojik olarak sona erer.

Koku Alma Bozukluğu Nedir?

Koku alma bozukluğu olarak da bilinen koku alma bozukluğu, kişinin koku alma duyusunu etkileyen bir durumdur. Koku alma yeteneğinin kısmi kaybından kokuları algılayamamaya kadar değişebilir. Koku bozuklukları, burun ve sinüs enfeksiyonları, kafa yaralanmaları ve belirli kimyasallara maruz kalma gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Koku bozukluğunun ana semptomlarından biri, kokuları algılama yeteneğinin azalmasıdır. Bu, belirli kokuları koklama yeteneğinin kaybını ve ayrıca farklı kokuları ayırt edememe gibi durumlar görülür. Koku alma bozuklukları sinir bozucu ve hatta tehlikeli olabilse de mevcut tedavi seçenekleri vardır. Bozukluğun altında yatan nedene bağlı olarak, tedaviler ilaçları, ameliyatı veya yaşam tarzı değişiklikleri gibi birçok yol ve yöntem kullanılabilir.