Ana içeriğe atla

Riskli ve Yüksek Riskli Gebelik

Hamilelik takibi, hamilelik sırasında kadının vücudunda meydana gelen fiziksel ve duygusal değişimlerin izlenmesi sürecidir. Bu süreç son derece dikkatli ve titiz bir şekilde incelenmeli ve izlenmelidir. Aksi takdirde beklenmeyen sonuçlarla karşılaşılması durumu gerçekleşebilir.

Teknolojideki gelişmelerle birlikte, doğum tarihleri, cenin gelişimi ve annenin sağlığındaki değişiklikler dahil olmak üzere hamilelikle ilgili bilgileri izlemek ve kaydetmek her zamankinden daha kolay hale geldi. Özellikle teknolojik ürünler ile hem hastanede hem de hastane dışında bu takiplerin yapılması kolaylaşmış oldu.

Hamile kadınlar temel göstergeleri takip ederek hamileliklerini daha iyi anlayabilir, sağlıklarını takip edebilir ve yeni bebeklerinin gelişine hazırlanabilirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dijital piyano nedir?

Piyano; geçmişten günümüze gelene dek birçok işlemden geçmiş ve farklı formlara girmiştir. Günümüz piyanoları 88 tuştan oluşmaktadır ve vurmalı müzik aletidir. Piyanolar günümüzde akustik piyano ve  dijital piyano  olmak üzere iki şekilde uyarlanmıştır. Piyano çalmaya hevesli ve öğrenmeyi çok isteyen kişiler akıllarında çokça soru barındırırlar. Hangi piyanoyu almalıyım, dijital mi akustik mi olmalı gibi sorular piyano alacak olan kişiler için merak konusudur. Bu yazımızda dijital piyanonun ne olduğu, dijital piyanonun avantajlarının ne olduğu, dijital piyanonun parçalarının neler olduğunu ve dijital piyano alırken nelerde dikkat edilmesi gerektiği hakkında ayrıntılı bilgiler vereceğiz. Kaynak: Özge Helvacıoğlu Sanat Akademisi

Kürtaj İyileşme Süreci

Kürtaj, kısaca gebeliğin tıbben sonlandırılması işlemidir. Bu işlem yalnızca uzman doktorlar tarafından steril bir ortamda yapılmaktadır. Bunun dışında gerçekleşen yerlerde kişi hayatını ve sağlığını ciddi anlamda riske atabilir. Ülkemizde kanunen hamileliğin ilk 10 haftasında kürtaj yaptırabilirsiniz. Bundan sonraki süreçlerde sağlık sorunları nedeniyle kürtaj yapılması söz konusu olur. Kürtaj kazıma işlemi ile yapılmaktadır. Küretaj adı da verilen bu işlemde anne rahminde büyümekte olan cenin kazınma işlemi ile birlikte çıkartılır ve hamilelik tıbben ve fizyolojik olarak sona erer.

Koku Alma Bozukluğu Nedir?

Koku alma bozukluğu olarak da bilinen koku alma bozukluğu, kişinin koku alma duyusunu etkileyen bir durumdur. Koku alma yeteneğinin kısmi kaybından kokuları algılayamamaya kadar değişebilir. Koku bozuklukları, burun ve sinüs enfeksiyonları, kafa yaralanmaları ve belirli kimyasallara maruz kalma gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Koku bozukluğunun ana semptomlarından biri, kokuları algılama yeteneğinin azalmasıdır. Bu, belirli kokuları koklama yeteneğinin kaybını ve ayrıca farklı kokuları ayırt edememe gibi durumlar görülür. Koku alma bozuklukları sinir bozucu ve hatta tehlikeli olabilse de mevcut tedavi seçenekleri vardır. Bozukluğun altında yatan nedene bağlı olarak, tedaviler ilaçları, ameliyatı veya yaşam tarzı değişiklikleri gibi birçok yol ve yöntem kullanılabilir.