Ana içeriğe atla

Saç Ekiminde Şok Dökülme Evresi

 Saç ekimi, saç dökülmesi yaşayan bireyler için oldukça popüler bir yöntemdir. Bu işlem, saçın seyrek, incelmiş veya tamamen dökülmüş bölgelerine, saç köklerinin alındığı donör bölgeden alınan greftlerin nakledilmesiyle gerçekleştirilir. Ancak saç ekimi sonrasında bazı durumlarda “şok dökülme” adı verilen bir yan etki yaşanabilir.

Saç ekimi sonrası şok dökülme nedir?

Saç ekimi sonrası şok dökülme, saçlı deride yaşanan bir yan etkidir. Bu dökülme, nakledilen greftlerin saçlı deriye yerleştirilmesi sırasında veya sonrasında meydana gelebilir. Saç ekimi sonrası şok dökülme, genellikle greftlerin yerleştirildiği alanlarda yaşanır ve nakledilen saç kökleri yaklaşık 2-4 hafta içinde dökülür.

Şok dökülmenin nedenleri nelerdir?

Saç ekimi sonrası şok dökülmenin nedenleri arasında en yaygın olanı, nakledilen saç köklerinin saçlı deriye yerleştirildiği bölgenin travmatize olmasıdır. Saç kökleri saçlı deriye yerleştirilirken, küçük kesikler açılır ve bu işlem saçlı deride bir hasara neden olabilir. Bu hasar, saç köklerinin geçici bir süre için beslenmesini engeller ve saç kökleri dökülür. Şok dökülme ayrıca, saç köklerinin nakledildiği bölgede kan dolaşımının azalması, enfeksiyonlar ve yanlış saç ekimi teknikleri gibi diğer faktörlerden de kaynaklanabilir.

Şok dökülme belirtileri nelerdir?

Saç ekimi sonrası şok dökülmenin en belirgin belirtileri arasında nakledilen saç köklerinin dökülmesi ve saçın seyrekleşmesi yer alır. Bu dökülmeler, genellikle 2-4 hafta içinde gerçekleşir. Şok dökülme sonrası saç kökleri döküldüğü için, saçlı deride küçük açıklıklar oluşabilir ve saçlı deride kabuklanma görülebilir.

Şok dökülmenin tedavisi var mıdır?

Saç ekimi sonrası yaşanan şok dökülmenin tedavisi yoktur, çünkü bu durum geçicidir ve genellikle birkaç hafta içinde kendiliğinden düzelir. Şok dökülme sonrası saçlı deride oluşabilecek kabuklanma ve açıklıklar için doktorunuz size özel bir bakım programı önerebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Saz nedir? Tarihçesi nedir? Parçaları ve özellikleri nelerdir?

Saz Orta Asya’dan başlayıp balkan coğrafyasına kadar yayılan sap, tekne ve burgu bölümlerinden oluşan telli bir çalgı çeşididir. Yörelere göre kopuz, cura, çöğür, dombıra ve tamburator gibi değişik isimlerle anılmaktadır. Bu yazımızda bu değerli enstrümanın herkes tarafından doğru anlaşılması, hak ettiği yeri bulması ve saz öğrenmeye başlayacak kişiler için bir rehber olabilmesini hedefledik. Bu yazımızda orta asya ve Anadolu başta olmak üzere tüm dünyada oldukça popüler olan saz hakkında bilgiler vereceğiz. Kaynak: Ase Müzik

Dijital piyano nedir?

Piyano; geçmişten günümüze gelene dek birçok işlemden geçmiş ve farklı formlara girmiştir. Günümüz piyanoları 88 tuştan oluşmaktadır ve vurmalı müzik aletidir. Piyanolar günümüzde akustik piyano ve  dijital piyano  olmak üzere iki şekilde uyarlanmıştır. Piyano çalmaya hevesli ve öğrenmeyi çok isteyen kişiler akıllarında çokça soru barındırırlar. Hangi piyanoyu almalıyım, dijital mi akustik mi olmalı gibi sorular piyano alacak olan kişiler için merak konusudur. Bu yazımızda dijital piyanonun ne olduğu, dijital piyanonun avantajlarının ne olduğu, dijital piyanonun parçalarının neler olduğunu ve dijital piyano alırken nelerde dikkat edilmesi gerektiği hakkında ayrıntılı bilgiler vereceğiz. Kaynak: Özge Helvacıoğlu Sanat Akademisi

Kürtaj İyileşme Süreci

Kürtaj, kısaca gebeliğin tıbben sonlandırılması işlemidir. Bu işlem yalnızca uzman doktorlar tarafından steril bir ortamda yapılmaktadır. Bunun dışında gerçekleşen yerlerde kişi hayatını ve sağlığını ciddi anlamda riske atabilir. Ülkemizde kanunen hamileliğin ilk 10 haftasında kürtaj yaptırabilirsiniz. Bundan sonraki süreçlerde sağlık sorunları nedeniyle kürtaj yapılması söz konusu olur. Kürtaj kazıma işlemi ile yapılmaktadır. Küretaj adı da verilen bu işlemde anne rahminde büyümekte olan cenin kazınma işlemi ile birlikte çıkartılır ve hamilelik tıbben ve fizyolojik olarak sona erer.